Kijk naar de voorwaarden en niet alleen naar de prijs

voorwaarden-belangrijk-opletten
Diverse vergelijkingssites raden u aan te vergelijken op de premie van de autoverzekering. Echter raden wij u aan om ook juist goed naar de voorwaarden te kijken. De premie is natuurlijk erg belangrijk, maar indien bepaalde voorwaarden niet goed zijn kan het mogelijk zo zijn dat u op langere termijn juist meer kosten kwijt bent.

Belangrijke voorwaarden

Er zijn diverse belangrijke voorwaarden die ervoor zorgen dat u op langere termijn juist minder betaald. Een aantal van deze voorwaarden beschrijven wij hieronder:

Eigen risico

Het eigen risico dient betaald te worden indien u een schade bij uw autoverzekeraar claimt. Bij sommige autoverzekeraars bedraagt dit niks, terwijl dit wel kan oplopen tot een paar honderd euro. Indien verzekeraar A bijvoorbeeld 5 euro minder premie biedt, maar wel een eigen risico van 450 euro terwijl verzekeraar B geen eigen risico heeft dan lijkt in eerste instantie verzekeraar A voordeliger. Bij het claimen van een schade blijkt uiteindelijk toch dat verzekeraar B voordeliger was geweest.

Nieuwwaarde regeling

Met de nieuwwaarde regeling bent u zeker van een nieuwe soortgelijke auto bij totaalschade. U krijgt namelijk binnen deze periode de nieuwwaarde uitgekeerd. Ook hier geldt dat een goedkopere premie in eerste instantie voordeliger lijkt. Echter bij totaalschade was de verzekeraar met een aantrekkelijke nieuwwaarde regeling wellicht voordeliger geweest.

No-claim korting

De no-claim korting is de korting die u opbouwt indien u geen schades claimt bij uw verzekeraar. Hoe hoog wordt uw no-claim korting na een jaar schade vrij te rijden, of hoeveel toeslag betaald u nadat u een schade heeft geclaimd? Krijgt u ook eventueel dezelfde no-claim korting op de tweede auto binnen het gezin? Dit zijn allemaal punten die uiteindelijk het totaalbedrag beïnvloeden.

Prijs en kwaliteit

Bij het vergelijken van autoverzekeringen raden wij u aan te kijken naar de prijs en kwaliteit. Bij kwaliteit bedoelen wij goede voorwaarden. Vergelijk daarom dan ook alle autoverzekeringen met goede voorwaarden op prijs en kies de autoverzekering met de beste voorwaarden tegen de beste prijs.