Geldnood? Wijzig uw autoverzekering

autoverzekering-geldnood
(Tijdelijk) in geldnood en op zoek naar een oplossing? U kunt de autoverzekering wijzigen om wanbetaling te voorkomen. Kies voor een minder uitgebreide dekking of stap zelfs over naar een andere autoverzekeraar. Probeer wanbetaling in ieder geval te voorkomen, aangezien dat langdurige gevolgen kan hebben.

Voorkom wanbetaling

Zodra u in geldnood zit kunt u beter de autoverzekering wijzigen dan die simpelweg niet meer betalen. U krijgt enkele aanmaningen van de autoverzekeraar, daarna zal deze de verzekering opschorten. De verzekering is dan niet meer geldig, waardoor u de weg niet meer op mag. U loopt het risico op een boete van minimaal €400 van de RDW, omdat u verplicht bent een voertuig minimaal WA te verzekeren.

Na wanbetaling kan het bovendien lastiger worden om nog eens een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Verzekeraars kijken kritisch naar eventuele wanbetalingen en zullen u dan niet zomaar meer accepteren. Pas daar daarom goed mee op en kijk in het geval van geldnood naar de mogelijkheid om de autoverzekering te wijzigen.

Wijzigen of overstappen van autoverzekering

U kunt de autoverzekering op verschillende manieren wijzigen zodra u in geldnood komt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een Allrisk of Beperkt Casco dekking terug te schroeven naar een WA autoverzekering. U betaalt dan een veel lagere premie. De dekking beperkt zich tot de schade die u aan anderen toebrengt, waardoor het verstandig is om extra voorzichtig te zijn op de weg.

Liever een goede dekking behouden tijdens uw (tijdelijke) geldnood, maar de autoverzekering wel wijzigen om op de kosten te besparen? Het is de moeite waard de verschillende autoverzekeringen te vergelijken. Wellicht is er een goedkopere online autoverzekering beschikbaar die u kunt afsluiten. Op die manier kunt u een periode van geldnood opvangen door de autoverzekering te wijzigen en wanbetaling te voorkomen.