Extra kosten autoverzekering

extra-kosten
Voor de autoverzekering moet u standaard premie afdragen, welke doorgaans in een maandelijkse termijn geïncasseerd worden. Echter zijn er ook andere bedragen die autoverzekeraars in rekening kunnen brengen, doorgaans gaat dit om relatief kleine bedragen. Bij het overstappen van autoverzekering zijn er diverse extra kosten die zomaar in rekening gebracht kunnen worden, dit is toch een extra uitgave waar u wellicht geen rekening mee heeft gehouden.

Polis- en beëindigingskosten

De polis- en beëindigingskosten zijn 2 aparte zaken. Beide kunnen eenmalig in rekening gebracht worden door de autoverzekeraar. De poliskosten worden ook wel eenmalige kosten genoemd en worden berekend voor het opmaken van de autopolis. Bij de aanvang van de autoverzekering is het mogelijk dat u hier mee te maken krijgt. Of dit bedrag berekend wordt is afhankelijk per verzekeraar, ook de hoogte van het eventuele bedrag varieert.

De beëindigingskosten worden mogelijk in rekening gebracht bij het beëindigen van de autoverzekering. Dit wordt in mindering gebracht op de vooruitbetaalde premie. Als u wilt overstappen en u bij de nieuwe verzekeraar poliskosten en bij de oude verzekeraar beëindigingskosten moet betalen, dan is dit wel een extra bedrag waar u wellicht rekening mee dient te houden.

Wijzigingen

Voor het wijzigen van de dekking of andere gegevens brengt de verzekeraar mogelijk wijzigingskosten in rekening, niet alle verzekeraars hanteren deze werkwijze. Soms betaald u dit alleen zodra u kiest voor een verlaging van de dekking, maar het kan ook voorkomen dat er voor elke wijziging betaald dient te worden.

Prolongatie

Prolongatie heeft te maken met administratieve kosten, deze worden mogelijk bij elke incasso in rekening gebracht. Indien de verzekeraar dit in rekening brengt maakt het niet uit op welke wijze u betaald, of dit nou een acceptgiro of automatische incasso betreft. Voor de acceptgiro dient u doorgaans wel een extra bedrag te betalen, echter staat dit los van de prolongatiekosten.