Poliskosten

poliskosten
Een behoorlijk aantal verzekeraars brengen poliskosten in rekening. Dit wordt eenmalig geïncasseerd en gebeurt bijvoorbeeld bij de aanvang van de polis. Daarnaast kan het voorkomen dat dit bedrag ook geïncasseerd wordt zodra u een wijziging op de polis wilt aanbrengen. Mogelijk geeft de verzekeraar er een andere benaming aan als bijvoorbeeld eenmalige kosten, wijzigingskosten en/of administratiekosten. Hoe dan ook, dit zijn dus de kosten voor het opmaken en/of wijzigen van de polis voor de autoverzekering.

Hoogte poliskosten?

De hoogte varieert per verzekeraar, maar doorgaans ligt dit bedrag tussen 0 euro en 15 euro. Er zijn namelijk ook een behoorlijk aantal verzekeraars die niet met dit begrip werken. Mocht dit wel het geval zijn, dan wordt dit van te voren geïncasseerd of bij de eerste afschrijving. Houdt er in dit geval dan ook rekening mee dat u hiervoor extra geld reserveert. Ook wanneer u een wijziging wilt doorvoeren dient u mogelijk extra geld te reserveren. Overigens is het niet standaard dat als de verzekeraar aanvangskosten rekent dat zij dit ook bij een wijziging doen, nog visa versa.

Extra geld reserveren

Sommige consumenten die iets minder bedeeld zijn en een vast bedrag per maand te besteden hebben dienen rekening te houden dat zij hiervoor extra geld reserveren. Het overstappen van autoverzekeraar kan mogelijk interessant lijken doordat de maandelijkse premie minder is, maar als er eenmalige kosten zijn dienen deze wel betaald te worden. Tevens is het mogelijk dat de oude autoverzekeraar nog extra kosten in rekening brengt van het opzeggen van de oude polis. Mochten beide situaties van toepassing zijn kan dit voor sommige consumenten een behoorlijk extra bedrag betreffen en mogelijk niet uitkomen, waardoor een overstap wellicht even uitgesteld dient te worden.

Verwerkt in de vergelijker

Omdat wij beseffen dat de eenmalige kosten voor sommige consumenten van belang kunnen zijn hebben wij dit gegeven in onze tool verwerkt. U ziet direct bij welke verzekeraar dit van toepassing is en hoe hoog dit bedrag is. Dit kunt u al zien voordat u een berekening heeft gemaakt, maar ook nadat er een berekening is gemaakt.