Wijzigingskosten van de autoverzekering

Wijzigingskosten
Krijgt u te maken met wijzigingskosten van de autoverzekering en bent u benieuwd of dat zomaar kan? Of waarom de verzekeraar u daar niet eerder van op de hoogte heeft gebracht? Het is de verzekeraars toegestaan om kosten in rekening te brengen op het moment dat u een wijziging wilt doorvoeren. Sterker nog, zij mogen zelf bepalen hoe hoog het bedrag is dat ze berekenen. Mits het in verhouding staat tot de werkzaamheden die ze moeten uitvoeren, want dat is een wettelijke verplichting voor iedere dienstverlener. Het kan dus zijn dat u dient te betalen voor een wijziging die de verzekeraar doorvoert.

Andere auto gekocht of de dekking aanpassen

Heeft u bijvoorbeeld een andere auto gekocht of wilt u de dekking aanpassen? In de beide gevallen kan het zijn dat de verzekeraar u daar kosten voor in rekening brengt. Dat heeft te maken met het feit dat de verzekeraar daar tijd en capaciteit in zal moeten steken. Op het moment dat u een andere auto heeft gekocht kunt u de verzekering laten aanpassen. Dat betekent dat u niet op zoek hoeft naar een nieuwe verzekeraar. Uiteraard heeft u andersom ook de vrijheid om juist over te stappen. Het is na het kopen van een nieuwe auto dus de moeite waard om de mogelijkheden te vergelijken.

Wilt u de dekking aanpassen van uw autoverzekering? Ook daar kunnen kosten aan verbonden zijn. U kunt de dekking uitbreiden of proberen minder uitgebreid te maken, afhankelijk van uw voorkeur.

Uitgebreider verzekeren vaak goed mogelijk

Het is vaak goed mogelijk om de autoverzekering uit te breiden. Van een WA autoverzekering naar een WA Beperkt Casco verzekering of naar een WA Allrisk autoverzekering is over het algemeen probleem. Dat kan vaak zelfs binnen de contracttermijn. Wilt u de autoverzekering minder uitgebreid maken? Houd dan rekening met de contractduur en een eventuele opzegtermijn van een maand.