Inbraak en autoverzekering

inbraak-auto-verzekering
Indien er ingebroken is in uw auto loopt u het risico dat er waardevolle spullen gestolen zijn, bovendien is er ook een grote kans dat de daders schade hebben gemaakt door in te breken in uw auto. De vraag is dan ook of deze schade vergoed wordt door de autoverzekering, of dat er wellicht een andere verzekering is die deze schade dekt.

Inboedelverzekering of autoverzekering

Indien er spullen uit de auto worden gestolen denken consumenten vaak dat dit onder de autoverzekering valt, echter hoeft dit niet per definitie en kan de schade ook vaak onder de inboedelverzekering geclaimd worden. Uiteraard is dit afhankelijk van de dekking van uw inboedelverzekering en houdt er rekening mee dat er vaak een beperkte waarde is. Ook is het van belang dat uw auto wel op slot was op het moment van inbraak en dat de spullen niet in het zicht lagen. Niet alle spullen vallen zomaar onder de inboedelverzekering, een autoradio bijvoorbeeld weer niet.

Echter is er bij de meeste autoverzekeringen ook een accessoire dekking, waardoor u de gestolen spullen ook kunt claimen bij uw autoverzekering. Kijk wat voor u de handigste optie is en raadpleeg de polisvoorwaarden van beide verzekeringen. Let op dat accessoires wel enkel de spullen zijn die niet aan de auto gemonteerd zijn. Indien het om een ingebouwde navigatie of bijvoorbeeld een autoradio gaat kunt u deze claimen bij de autoverzekering.

Schade aan de auto

De schade aan de auto valt wel echt onder de autoverzekering en uiteraard niet onder de inboedelverzekering. Of de inbraakschade vergoedt wordt ligt aan de dekking van uw autoverzekering, dit moet minimaal een WA Beperkt Casco dekking zijn. Bij een WA autoverzekering is de schade dus niet gedekt en deze kunt u dan ook niet claimen.