Autoverzekering regelen na overlijden

regelen-overlijden
Nabestaanden maken vaak een heftige periode door op het moment dat hun naaste komt te overlijden. Ondanks dit hevige verdriet zijn er een hoop zaken die snel geregeld moeten worden. Ook dient er nagedacht te worden over de lopende verzekeringen, dit geldt ook voor de autoverzekering. Gelukkig heeft u voor de autoverzekering wel een ruime tijd om stappen te ondernemen.

Auto zelf houden of verkopen

Vaak blijft de auto van een dierbare binnen de familie. Echter moet de auto wel overgeschreven worden op naam van de gene die het voertuig erft, ook als dit binnen het gezin is. U heeft vijf weken de tijd om de auto over te schrijven op een andere naam, ook wanneer u besluit de auto te verkopen. In principe heeft u vanaf het moment van overlijden dan ook 5 weken de tijd om zaken met betrekking tot de autoverzekering te regelen. Binnen deze periode is de autoverzekering van de overledene gewoon nog geldig, en hiervoor wordt dan ook premie in rekening gebracht. Zodra de auto op een andere naam is gezet moet de autoverzekeraar gecontacteerd worden. Bij verkoop kunt u de autoverzekering gewoon opzeggen, maar als u het voertuig zelf houdt kunt u de naam wijzigen.

Schadevrije jaren

Bij sommige autoverzekeraars is het mogelijk de schadevrije jaren van de overledene persoon over te zetten op uw naam, dit geldt alleen wanneer u de partner van de overledene bent. En in enkele gevallen kan het ook wanneer één van de kinderen het voertuig overneemt. Dit kan behoorlijk gunstig uitvallen voor de premie wanneer de overledene schadevrije jaren heeft opgebouwd.

Autoverzekering overzetten naar andere verzekeraar
U bent niet verplicht de auto te verzekeren bij de verzekeraar waar de overledene het voertuig verzekerd had. Vaak is het namelijk ook nog eens zo dat het voordeliger en beter ergens anders kan. Het is dan ook goed om even naar de verschillende mogelijkheden te kijken en kijken welke autoverzekering het beste bij u past.