Auto op andere naam onverstandig

andere naam
De autoverzekering is met name voor jongeren relatief duur. Dat heeft ermee te maken dat ze relatief vaak schade rijden, waardoor een verzekeraar meer risico loopt dan bij volwassenen of ouderen. Sommige jongeren kiezen ervoor om de auto te verzekeren op naam van hun ouders. En ook in andere gevallen kiezen sommigen ervoor om de auto op een andere naam te verzekeren. Dat is om twee verschillende redenen vaak onverstandig. Het heeft te maken met de voorwaarden die de verzekeraar stelt en de mogelijkheid om zelf schadevrije jaren op te bouwen met de autoverzekering.

Meest gebruikelijke bestuurder

De verzekeraar stelt een paar belangrijke voorwaarden om een autoverzekering aan te kunnen bieden. Eén daarvan is dat u de polis afsluit op naam van de meest gebruikelijke bestuurder. Stel dat u een auto koopt en dat uw partner of de kinderen daar af en toe in rijden. Het is dan geen probleem om de verzekering op uw naam te zetten. Is het echter de auto van uw kind die daar dagelijks in rijdt? Dan is het niet toegestaan om de autoverzekering op uw naam te zetten. Er is sprake van fraude indien u de autoverzekering bewust op een andere naam zet dan die van de meest gebruikelijke bestuurder. Als de verzekeraar dit kan aantonen is er geen sprake van dekking.

Schadevrije jaren opbouwen met de autoverzekering

Ten tweede heeft de autoverzekering op een andere naam ook een direct nadeel. Het is op die manier niet mogelijk om zelf schadevrije jaren op te bouwen. Dat betekent dat de autoverzekering bij het eventueel later overzetten naar de eigen naam onnodig duur is. Door de autoverzekering meteen op de eigen naam te zetten kunt u schadevrije jaren opbouwen. Daardoor wordt de autoverzekering ieder jaar een beetje goedkoper, mits u geen schade rijdt met de auto waar het om gaat.