Auto uitlenen aan kind

auto-uitlenen
De auto uitlenen aan uw kind en benieuwd welke gevolgen dat heeft voor de autoverzekering? De eerste keer geen en ook de tweede keer is dat over het algemeen niet meteen een probleem. Het uitlenen van de auto aan uw kinderen of aan anderen is namelijk niet verboden. Bovendien kunt u gewoon zelf de autoverzekering blijven betalen. Houd er wel rekening mee dat u verantwoordelijk bent voor de schade, indien uw kind of iemand anders die met uw auto rijdt. Dat betekent dat u de kosten dient te betalen, of die kunt claimen en daardoor een hogere premie betaalt voor de autoverzekering.

Een keertje uitlenen

Het is geen probleem om de auto een keertje uit te lenen aan uw kind. Dat mag gewoon binnen de autoverzekering, zoals u de auto ook mag uitlenen aan iemand anders. Dat wordt pas wat anders op het moment dat de kinderen vaker in de auto rijden dan uzelf. Tot dat moment is er niets aan de hand. Maak wel duidelijke afspraken over de risico’s en de kosten bij eventuele schade. Bent u bereid om voor die kosten op te draaien of zijn het de kinderen die daarvoor dan de bedragen zullen moeten betalen?

Meest gebruikelijke bestuurder voor de autoverzekering

De autoverzekering staat het toe om uw auto uit te lenen aan een kind. Dat wordt iets anders op het moment dat uw kind eigenlijk altijd in de auto rijdt en u daar af en toe nog zelf gebruik van maakt. In dat geval is het kind namelijk de meest gebruikelijke bestuurder van de auto. In dat geval dient het ook uw kind te zijn die de autoverzekering afsluit. Ga daarom uit van de bestuurder die de auto het meest gebruikt, om op zijn of haar naam vervolgens de polis af te sluiten.