Autoverzekering omzetten

omzetten-autoverzekering
Wanneer men een nieuwe auto aanschaft wordt doorgaans de oude auto ingeruild. Voor deze oude auto is er al een autoverzekering, deze autoverzekering dient dan ook omgezet te worden naar de nieuwe auto. Een van de belangrijkste dingen is namelijk het regelen van de autoverzekering, dit is een wettelijke verplichting vanaf het moment dat er een auto op uw naam staat. U kunt de huidige verzekering omzetten door de gegevens van de nieuwe auto door te geven. Uw verzekeraar zal op basis van deze gegevens een nieuwe premieberekening maken en dit is dan ook de premie die u voor de nieuwe auto gaat betalen. Uw nieuwe auto zal dan ook verzekerd zijn bij dezelfde verzekeraar, maar is dit een verstandige keuze?

Verstandige keuze?

Of het een verstandige keuze is om de verzekering om te zetten moet nog blijken, doorgaans is dit namelijk niet het geval. Juist wanneer u een nieuwe auto aanschaft is het verstandig om eens kritisch uw autoverzekering te bekijken.

Past de dekking wel bij uw auto, of is het verstandiger om voor een uitgebreidere dan wel mindere dekking te kiezen. En is uw verzekeraar nog wel de goedkoopste en nog belangrijker is dit de goedkoopste voor uw nieuwe auto. Want wanneer de verzekeraar de goedkoopste was voor uw oude auto betekend dit niet per definitie dat dit ook geldt voorde nieuwe.

Vergelijken

Om een verstandige keuze te kunnen maken wat betreft de autoverzekering voor uw nieuwe auto is het belangrijk dat u gaat vergelijken. Bekijk goed de verschillen in dekking zodat u de juiste variant voor uw auto kunt selecteren. Op basis van deze dekkingsvariant kunt u de premies en voorwaarden bij de verschillende autoverzekeraars vergelijken. Op deze website kunt u maar liefst 15 verschillende verzekeraars in 1 berekening met elkaar vergelijken, dit zowel op de maandelijkse premies als op de voorwaarden.