Autoverzekering annuleren

wa
U kunt de autoverzekering niet altijd annuleren. Dit hangt af van de datum waarop u het contract gesloten heeft, u heeft namelijk altijd een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Indien dit termijn verstreken is hangt het af van de voorwaarden van uw verzekeraar of dat u de autoverzekering nog kunt annuleren.

Bedenktijd

Na het afsluiten van de autoverzekering ontvangt u een polis. Zodra u de polis heeft ontvangen, heeft u nog een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Dat wil zeggen dat na ontvangst van de polis u nog 14 dagen de tijd heeft om goed over uw keuze na te denken. Hierdoor bent u in staat om de polisvoorwaarden nog eens goed door te nemen, of wellicht rond te kijken of er misschien een autoverzekeraar is die beter aansluit bij u. Zodra u binnen de bedenktijd besluit de autoverzekering te annuleren, dan mag u dit doen zonder dat u hiervoor een reden hoeft aan te geven. Bovendien zijn hier ook geen kosten mee gemoeid.

Let wel dat wanneer u de autoverzekering binnen de bedenktijd annuleert, u in die tijd niet verzekerd bent geweest. U dient dan ook de nieuwe autoverzekering in te laten gaan op de datum dat de oude gestart was. Mocht u schade gereden hebben binnen de bedenktijd en de autoverzekering annuleren, dan kan uw oude autoverzekeraar besluiten deze niet te vergoeden.

Annuleren na bedenktijd

Na de bedenktijd kunt u niet zomaar de autoverzekering annuleren. We spreken dan ook niet meer echt over annuleren, maar meer over het opzeggen. Aan het opzeggen stellen verzekeraars voorwaarden. Bij sommige mag u dagelijks opzeggen, bij anderen zit u eerst aan een jaarcontract vast. Bovendien kan het ook zijn dat uw verzekeraar beëindigingskosten in rekening brengt. Hoe het werkt met betrekking tot de opzegging staat altijd in de polisvoorwaarden vermeld.

admin