Bedenktijd autoverzekering

blogplaatjeGaat u een autoverzekering afsluiten? Dan heeft u in ieder geval recht op 14 dagen bedenktijd voor uw autoverzekering. Dit geldt voor iedere verzekering die u telefonisch of via het internet afsluit, aangezien u deze bedenktijd op al uw aankopen heeft.

De bedenktijd voor uw autoverzekering gaat in op het moment dat u de polis ontvangt van uw verzekeraar. U kunt er binnen 14 dagen na ontvangst van de polis voor kiezen om af te zien van de autoverzekering, zonder dat u hier een reden voor op hoeft te geven.

Geen kosten bedenktijd autoverzekering

De bedenktijd voor uw autoverzekering zorgt ervoor dat u de verzekering in principe kosteloos kunt uitproberen. U kunt de tijd daarnaast gebruiken om de polisvoorwaarden nog eens goed door te lezen en er op die manier voor te zorgen dat deze volledig aan uw wensen voldoet. Indien u ervoor kiest van de autoverzekering af te zien dient u deze binnen 14 dagen op te zeggen, aangezien die in dat geval wettelijk niet heeft bestaan.

Let op: Het is van belang om wel direct weer een andere verzekering af te sluiten, aangezien u anders onverzekerd de weg op zou gaan, wat in Nederland verboden is.

Schade tijdens bedenktijd

Houd er rekening mee dat de verzekeraar een gereden schade tijdens de 14 dagen bedenktijd mag weigeren of die op u kan verhalen. Tijdens de 14 dagen bedenktijd voor de autoverzekering is er wettelijk gezien geen sprake van een overeenkomst, waardoor beide partijen kunnen besluiten hier van af te zien.

Dat betekent dat u de verzekering op kunt zeggen zonder reden, maar dat men aan de andere kant ook kan weigeren om de schade uit te keren. Zorg er tijdens de eerste 14 dagen dus in ieder geval voor dat u geen schade rijdt.