Opzegbrief autoverzekering downloaden

autoverzekering-opzegbriefEen opzegbrief voor de autoverzekering downloaden en die als voorbeeld gebruiken? Het is van belang om bij een opzegging de juiste gegevens te vermelden en bijvoorbeeld rekening te houden met de opzegtermijn. Het is in een aantal gevallen mogelijk om de opzegbrief voor een autoverzekering tussentijds te downloaden en de polis op te zeggen, bijvoorbeeld na verkoop of inruil van de auto en op het moment dat de verzekeraar plotseling te premie verhoogt.

Opzegtermijn en belangrijke gegevens

Houd er rekening mee dat er standaard sprake is van een minimale contractduur en een opzegtermijn. Een autoverzekering wordt over het algemeen afgesloten voor een periode van 1 jaar, die daarna automatisch verlengd zal worden. Tijdens dat eerste jaar is het dan niet zomaar mogelijk om de opzegbrief voor de autoverzekering te downloaden en op te sturen, zonder dat daar kosten aan verbonden zullen zijn. Na de minimale contractperiode van 1 jaar is er doorgaans standaard sprake van 1 maand opzegtermijn.

Zorg ervoor dat op de opzegbrief voor de autoverzekering die u wilt downloaden in ieder geval de huidige verzekeringsmaatschappij vermeld staat, net als uw naam, uw adresgegevens, het polisnummer van de autoverzekering en de gewenste einddatum van de autoverzekering.

Tussentijds opzeggen van de autoverzekering

Wilt u de opzegbrief voor een autoverzekering downloaden en daarmee tussentijds een polis opzeggen? Dat kan op het moment dat de autoverzekeraar plotseling de premie verhoogt. U heeft dan 1 maand de tijd (na de verhoging) om de polis kosteloos op te zeggen. Verkoopt u de auto of ruilt u deze in op het moment dat u een andere koopt? Ook op dat moment kunt u de opzegbrief downloaden, zodat u de autoverzekering tussentijds kunt beƫindigen. Houd er rekening mee dat er in alle gevallen sprake kan zijn van royementskosten of eventuele beƫindigingskosten voor de polis.