Wat zijn de gevolgen van een auto te laat verzekeren?

te-laat-verzekeren
Het is van belang om direct een autoverzekering af te sluiten wanneer u een nieuwe of tweedehands auto koopt. Bent u te laat met het verzekeren van een auto? Houd er rekening mee dat dit een boete door de RDW kan opleveren en dat een verzekeraar u zelfs kan weigeren. Bovendien wanneer u een ongeluk maakt kan dit flinke problemen opleveren. U bent dan namelijk zelf verantwoordelijk voor de schade gezien dit niet verzekerd is.

Boete bij te late autoverzekering

Het is van belang om de auto na aankoop meteen op uw naam te laten zetten door de RDW. Vervolgens dient u direct de autoverzekering af te sluiten, want het is in Nederland niet toegestaan om onverzekerd een auto op uw naam te hebben. Zelfs als de auto nog niet op de openbare weg staat of u die pas over een paar dagen of weken wilt gaan gebruiken dient u direct een autoverzekering af te sluiten. De WA autoverzekering is voor alle voertuigen in Nederland verplicht, optioneel kunt u dat uitbreiden met een WA Beperkt Casco of een WA Allrisk dekking.

Weigering door de verzekeraar

Bent u te laat bij het aanvragen van een autoverzekering voor een auto die u heeft gekocht? Sommige verzekeraars accepteren u al niet meer als u slechts één dag te laat bent. Zorg er op de dag van aankoop daarom voor dat u direct (online) een autoverzekering afsluiten. U voorkomt op die manier eventuele boetes of een weigering. Een weigering door een verzekeraar kan grote gevolgen hebben en kan u dwingen een minder voordelige autoverzekering af te sluiten bij een verzekeraar die geweigerde klanten accepteert. Er wordt hier een registratie van gemaakt in een landelijke database waardoor u deze melding een tijd met u meedraagt.