Autoverzekering voor tweede auto afsluiten

autoverzekering-tweede-auto
De autoverzekering voor een tweede auto is over het algemeen voordeliger dan de polis voor de eerste. Dat heeft te maken met het feit dat het mogelijk is om de tweede auto te verzekeren op basis van hetzelfde aantal schadevrije jaren als de eerste.
Tip: om een autoverzekering voor de tweede auto af te sluiten is het verstandig om bij de verzekeraar van de eerste auto te vragen naar de tweede autoregeling. Vaak is er dan korting mogelijk ten opzichte van de reguliere premie.

Tweede autoregeling

De tweede autoregeling is, uiteraard, alleen beschikbaar bij de verzekeraar waar u ook de eerste auto verzekerd heeft. U kunt daar een autoverzekering voor de tweede auto afsluiten om er daarmee voor te zorgen dat u die voordelig kunt laten verzekeren. Het voorkomt dat u de volledige premie voor de tweede auto moet betalen, omdat u in plaats daarvan gebruik kunt maken van de schadevrije jaren die u voor de eerste auto gebruikt. Dat is bovendien gewoon mogelijk indien de auto op naam van uw partner staat.

Let op: door gebruik te maken van een tweede autoregeling deelt u de schadevrije jaren die u heeft opgebouwd. Dit kan gevolgen hebben tijdens een eventuele scheiding, dus laat u daar goed over adviseren.

Korting op autoverzekering voor tweede auto

De tweede autoregeling zorgt ervoor dat de autoverzekering voor een tweede auto over het algemeen voordeliger uitvalt dan wanneer u die afzonderlijk af zou sluiten. Dat betekent in de praktijk dat u zich goedkoper kunt verzekeren, terwijl er aan de andere kant wel gewoon sprake is van een goede dekking. Het is daarom de moeite waard om bij een autoverzekering voor een tweede auto altijd na te gaan wat de premie bij uw huidige verzekeraar zal zijn. Dit is soms voordeliger dan de scherpste premies die er online beschikbaar zijn, omdat de verzekeraars dan geen korting kunnen aanbieden op basis van uw eerste auto.