Verschillende manieren van afsluiten

verschillende-manieren
Er zijn tegenwoordig diverse manieren voor het vergelijken en afsluiten van autoverzekeringen. Zo kunt u bijvoorbeeld direct bij de verzekeraar terecht voor een autoverzekering. Een andere mogelijkheid is het afsluiten van een autoverzekering via een tussenliggende partij. U wordt dan tevens klant bij deze tussenliggende partij.

Daarnaast zijn er ook vergelijkingssites welke niet functioneren als tussenpersoon. Doorgaans wordt er op dit soort sites alleen een vergelijking gemaakt. Na de vergelijking wordt de bezoeker doorgestuurd naar de betreffende partij voor het afsluiten van de autoverzekering.

Welke manier is voor mij geschikt?

Hier kunnen we redelijk kort over zijn, dit verschilt namelijk per situatie. Het kan zijn dat een tussenliggende partij een iets goedkopere premie kan aanbieden dan de verzekeraar zelf. De verzekeringen worden dan in volumes ingekocht, dat verklaart de lagere premie dan ook in dit geval.

Bij het maken van een vergelijking op een vergelijkingssite zijn er ook nog voordelen. Zo krijgt u een totaalbeeld van de markt en de daarbij behorende premies. Ook kan er vaak nog verder vergeleken worden op voorwaarden, deze zijn uiteraard net zo belangrijk!

Het spreekt voor zich dat elke verzekeraar het mogelijk heeft gemaakt dat men de verzekeringen online kan afsluiten. Uiteraard kan dit ook gewoon per telefoon indien u dat wenst.

Welke voordelen hebben vergelijkingssites nog meer?

Een van de grotere voordelen is dat het kosteloos is. Doorgaans worden er bij de calculatie van de autoverzekeringen kosten in rekening gebracht. Deze worden niet doorberekend aan de bezoeker. Ook is de premie exact hetzelfde zodra u via de vergelijkingssite doorgeleid wordt naar de verzekeraar voor het afsluiten van de autoverzekering.

Daarnaast hebben vergelijkingssites vaak een uitgebreid aanbod. U zult bij de verzekeraar zelf natuurlijk geen advies ontvangen als het gaat om een vergelijking met andere verzekeraars.

admin