Autoverzekering online aanvragen

online-autoverzekering-aanvragen
Vandaag de dag is het online bestellen van producten en diensten niet meer weg te denken, bijna alle consumenten maken hier al gebruik van. Een autoverzekering online aanvragen behoort dan ook tot de mogelijkheden. Uiteraard kan dit ook nog steeds op diverse andere manieren als telefonisch, via een tussenpersoon of op de ouderwetste wijze via de post. Dat neemt niet weg dat er al verzekeraars zijn waarbij er alleen een online mogelijkheid geboden wordt.

Overal online aanvragen

Er is geen enkele verzekeraar die geen online mogelijkheden biedt, dat moet ook wel in deze tijd, gezien men dit steeds vaker zelf wilt doen. Echter wanneer u voor een tussenpersoon kiest dient dit te gebeuren via een persoonlijk gesprek, een tussenpersoon is dan ook geen verzekeraar. Sommige verzekeraars bieden allerlei verschillende mogelijkheden om een autoverzekering aan te vragen.

Maar er zijn ook echte internetverzekeraars die zich puur richten op de online mogelijkheden. Doorgaans zijn deze internetverzekeraars ook iets voordeliger, zij besparen immers op een telefonische klantenservice en hebben geen aantrekkelijk kantoorpand nodig. Bij eventuele schades zult u uiteraard wel telefonisch benaderd worden, dit gebeurt nadat u online melding heeft gemaakt van de schade.

Voordelen

Het voordeel van online is dat u alles zelf in de hand heeft. U kunt alles regelen op een tijdstip dat u het beste uitkomt, al is dit midden in de nacht of het weekend. Vooraf kunt u zelf een vergelijking maken zodat u niet beïnvloed wordt bij uw keuze. Daarnaast kan het soms voordeliger zijn. Bovendien heeft u direct een voorlopige dekking, dit houdt in dat u in feite direct verzekerd bent. De meeste consumenten zijn hier bang voor en denken dat ze alleen direct verzekerd zijn wanneer er persoonlijk contact heeft plaatsgevonden. Dit is niet het geval, voorlopige dekking wordt in bijna alle gevallen direct toegewezen. U zult dan ook een bevestigingsmail ontvangen van de aanvraag waarin vermeld zal staan of er voorlopige dekking is. Mocht de verzekeraar om wat voor reden dan ook twijfelen over de aanvraag krijgt u dit niet toegewezen, maar dit zou telefonisch ook het geval zijn.