Hoe kan ik een autoverzekering aanvragen?

aanvragen-autoverzekering
U kunt op verschillende wijzen een autoverzekering aanvragen. Het is verplicht om een autoverzekering te nemen voor uw auto. Maar de wijze waarop u het doet of bij welke verzekeraar is aan u, hier heeft u de vrije hand in.

Via een tussenpersoon

Een autoverzekering kunt u afsluiten bij bijvoorbeeld een tussenpersoon. Hier zult u geholpen worden bij het samenstellen van uw autoverzekering en in dit persoonlijke gesprek krijgt u een advies. Voordeel hiervan is dat u zelf weinig hoeft uit te zoeken, u heeft enkel te controleren of het advies aansluit bij uw wensen. Nadeel is dat de autoverzekering vaak iets duurder uitvalt, dit komt doordat de tussenpersoon een provisie ontvangt op uw premie. Zij zullen immers ook wat moeten verdienen aan het gegeven advies.

Telefonisch of online

U kunt er ook voor kiezen rechtstreeks op een verzekeraar af te stappen om daar direct uw autoverzekering af te sluiten, dit kan bijvoorbeeld telefonisch of online. Telefonisch kunt u al uw vragen stellen en de medewerker kan u helpen bij het afsluiten. Let wel dat u online bij sommige verzekeraars een korting krijgt waardoor het online weer voordeliger is. Ook zijn er verzekeraars die enkel online opereren, u kunt dan wel een email sturen voor uw vragen, maar niet bellen.

Online vergelijken

Als u besluit zelf uw autoverzekering af te sluiten kunt u eerst online een vergelijking maken. Door deze vergelijking ziet u de verschillende autoverzekeringen en de verschillende prijzen, maar ook of de dekking in orde is. Bekijk goed welke autoverzekering het beste bij uw wensen aansluit. Wellicht kunt u eerst een berekening maken waarna u de 5 voordeligste op een rij zet en vervolgens de voorwaarden van deze 5 tegen elkaar aflegt. De goedkoopste is niet per definitie de beste, maar hoeft ook niet de slechtste te zijn.