Vuurwerkschade wat wordt er gedekt

Vuurwerkschade
Te maken met vuurwerkschade en geen dader te bekennen? Indien het ontbreekt aan een dader en/of getuigen is het lastig om de schade op anderen te verhalen. U kunt bovendien geen gebruik maken van het Waarborgfonds, omdat er dan sprake moet zijn van een ander motorvoertuig dat de schade heeft veroorzaakt. Het betekent in de praktijk dat er twee mogelijkheden overblijven. U kunt de kosten voor het herstel van de vuurwerkschade zelf betalen of u kunt proberen om daarvoor gebruik te maken van de autoverzekering. In dat laatste geval hangt een eventuele dekking af van het type polis dat u heeft, net als de verzekeraar waar de polis loopt.

Beperkt Casco of Allrisk dekking

Met een WA Autoverzekering kunt u helaas geen gebruik maken van dekking. Vuurwerkschade behoort tot schade aan uw eigen auto, waardoor u daarvoor niet in aanmerking komt met de goedkoopste polissen. Die bieden alleen dekking voor schade aan andere auto’s en letsel aan anderen. Heeft u een Beperkt Casco autoverzekering of een Allrisk dekking? In die gevallen is de kans groot dat u hier wel gebruik van kunt maken. Indien het gaat om vandalisme is dit vaak uitgesloten bij een Beperkt Casco dekking, maar de Allrisk-polissen bieden dan wel uitkomst. Houd er rekening mee dat dit van invloed kan zijn op uw no claim korting.

Hoogte van de uitkering en schadevrije jaren

Verzekeraars zijn vrij in de maximale uitkering die ze aanbieden bij vuurwerkschade. Net als de invloed op uw schadevrije jaren en de no claim korting die u heeft opgebouwd. Dat betekent in de praktijk dat de autoverzekering er duurder op kan worden, vanwege de korting op de premie die lager wordt of zelfs weg kan vallen. Kijk daarom goed naar de vuurwerkschade die er is ontstaan en naar de kosten om die te herstellen. Soms is het beter om daarvoor geen gebruik te maken van de autoverzekering.