Branddekking binnen de autoverzekering

branddekking-autoverzekering
Branddekking kan van grote toegevoegde waarde zijn binnen de autoverzekering. Veroorzaakt u een ongeval en vliegt de auto in brand of brandt de auto af als het gevolg van een brandende garage? In die gevallen heeft u niet voldoende aan een WA-autoverzekering. Binnen dat type autoverzekering is er over het algemeen geen sprake van branddekking. Dit betekent dat u zelf voor de kosten op dient te draaien. Veroorzaakt iemand anders een ongeval en vliegt uw auto daardoor in brand? Dan kunt u rekenen op de WA autoverzekering van de tegenpartij.

Branddekking vanaf Beperkt Casco

Indien u binnen uw eigen autoverzekering wilt zorgen voor branddekking is het verstandig om minimaal een WA Beperkt Casco polis af te sluiten. Deze autoverzekering is het best geschikt voor auto’s van 4 – 10 jaar oud. U zorgt voor een branddekking binnen de autoverzekering, net als dekking tegen diefstal en bijvoorbeeld joyriding. Het is een interessante aanvulling op de dekking tegen schade die u aan anderen toebrengt. U zorgt er met de branddekking dat u ook in het geval van brand in uw eigen auto op een uitkering kunt rekenen.

Allrisk autoverzekering met branddekking

Geen risico lopen en de auto zo uitgebreid mogelijk verzekeren, inclusief een goede branddekking? Dan is het de moeite waard om goed te kijken naar de Allrisk autoverzekering. Dit type polis is het best geschikt voor nieuwe auto’s tot ongeveer 4 jaar. U zorgt er met de branddekking binnen de autoverzekering voor dat de kosten gedekt zijn op het moment dat er brand ontstaat. De branddekking voorkomt een hoge kostenpost wanneer de auto in brand vliegt. Houd er rekening mee dat de verzekeraar bij een total-loss door brand standaard de dagwaarde van de auto zal uitkeren.