Schade aan auto tijdens evenement

evenement
Schade aan uw auto opgelopen tijdens een evenement en benieuwd wat u daaraan kunt laten doen? Het is allereerst verstandig om na te gaan welk type dekking u heeft. Gaat het om een Volledig Casco (Allrisk) dekking? Dan heeft u de meeste kans om een succesvolle claim in te dienen en de schade op kosten van de autoverzekering te laten herstellen. Heeft u een WA autoverzekering? Dan kunt u de kosten helaas niet laten vergoeden door uw eigen verzekering. Dat geldt ook bij een WA Beperkt Casco autoverzekering. In die gevallen bent u afhankelijk van of de dader bekend is en of u zijn of haar verzekering daarvoor kunt gebruiken.

Oorzaak van de schade

Of dat lukt hangt onder andere af van de oorzaak van de schade. Is er sprake van krassen op de auto, bijvoorbeeld vanwege een sleutel of een fiets die er langs is gegaan? We spreken dan van vandalisme, waardoor u helaas niet zomaar gebruik kunt maken van uw eigen autoverzekering. Let op: gebruikt u de dekking van de Allrisk autoverzekering? Houd er dan rekening mee dat dit gevolgen zal hebben voor uw schadevrije jaren.

Indien u geen Allrisk dekking heeft draait u zelf voor de kosten op. U kunt ook geen gebruik maken van het Waarborgfonds Motorverkeer. Dit kan namelijk alleen als u minstens 2 getuigen heeft en u aannemelijk kunt maken dat de schade is veroorzaakt door een ander motorvoertuig.

Dader van schade aan de auto bekend of onbekend

Het maakt wat dat betreft veel uit of de dader van de schade aan uw auto tijdens een evenement bekend of onbekend is. Is de dader bekend? Dan kunt u gebruik maken van zijn of haar (auto)verzekering. Wellicht kunt u het proberen via een aansprakelijkheidsverzekering. Is de dader onbekend? Dan kunt u alleen met een Allrisk autoverzekering gebruik maken van dekking door de verzekeraar.