Autoverzekering en schade door klapband

autoverzekering-klapband
Schade opgelopen als het gevolg van een klapband en benieuwd of de autoverzekering die kosten dekt? Dat kan het geval zijn, maar doorgaans alleen binnen de Allrisk autoverzekering. De WA autoverzekering biedt in ieder geval geen dekking en doorgaans is dat ook met een WA Beperkt Casco dekking niet het geval. Indien u te maken krijgt met een klapband kan er schade aan de rest van de auto ontstaan, bijvoorbeeld in de wielkappen. De verzekeraars behandelen dit als schade aan de eigen auto die u zelf heeft veroorzaakt. Er is geen sprake van invloed van het weer of door een derde.

Allrisk dekking voor de autoverzekering

Dit betekent in de praktijk dat schade door een klapband over het algemeen alleen wordt gedekt vanuit de meest uitgebreide variant van de autoverzekering. Het gaat om de Allrisk dekking. Dit is een combinatie van de WA autoverzekering en de WA Beperkt Casco dekking, samen met dekking voor schade aan de auto die u zelf veroorzaakt. Uiteraard is het van belang dat dit niet met opzet gebeurt. Dat is bij een klapband niet het geval, omdat u er doorgaans niets aan kunt doen dat de auto een klapband krijgt.

Schade door klapband zelf betalen

Heeft u een Allrisk dekking en zou u de schade van een klapband door de verzekeraar kunnen laten uitkeren? In sommige gevallen is het toch verstandiger om de kosten zelf te betalen. Door een schade te claimen valt u gemakkelijk 5 treden terug op de bonus-/malusladder. Dit kan in de loop der jaren een hogere extra premie opleveren, dan het bedrag aan schade dat er is ontstaan. Het is daarom de moeite waard om dit op voorhand te berekenen of daar advies over in te winnen. Schade door een klapband wordt dus niet altijd vergoed door de verzekering en het kan soms bovendien verstandiger zijn om de kosten zelf te betalen.