Autoverzekering schade melden


Als u een schade aan uw auto heeft kunt u ervoor kiezen dit te melden bij de autoverzekering. Mogelijk kunt u deze schade claimen, echter is dit wel afhankelijk van de dekking van uw autoverzekering.

Hoe schade melden?

Hoe u de schade precies kunt melden is verschillend per autoverzekeraar, echter dient er te allen tijde een schadeformulier ingevuld te worden. Raakt u betrokken in een ongeluk met een andere partij? Dan dienen beide partijen het formulier in te vullen en te ondertekenen.

Het schadeformulier dient opgestuurd te worden, maar naast het formulier dient de schade ook aangemeld te worden. U kunt op de website van de verzekeraar bekijken hoe dit proces bij uw verzekeraar werkt. Doorgaans kan dit telefonisch gemeld worden. Echter zijn er ook verzekeraars die geen telefonische klantenservice hebben. In dit geval dient men doorgaans een email te versturen, waarna er de volgende dag met u telefonisch contact opgenomen wordt.

Kijk hier voor andere tips omtrent wat te doen bij schade.

Verstandig schade melden?

Als u betrokken raakt bij een schade waar een tegenpartij is dan is het verstandig dit te melden bij de autoverzekeraar. Zeker wanneer de tegenpartij schuldig aan het ongeval is, dit is dan ook verhaalbaar op de autoverzekering van deze persoon. Als u zelf schuldig bent en de tegenpartij ook schade heeft dan kunt u dit ook melden bij de autoverzekeraar zodat de schade van de tegenpartij vergoedt wordt uit uw WA autoverzekering. Echter wanneer u zelf alleen schade heeft en schuldig bent, dan kan het soms nog wel verstandiger zijn om dit niet te claimen. Dit komt doordat u schadevrije jaren zult verliezen, wat een hogere premie zal veroorzaken voor de komende jaren. Van belang is dat u het dan wel zelf kunt betalen en dat het schadebedrag lager is dan de meer te betalen premie.