file schade en autoverzekering

fileschade-autoverzekeringEen file is een grote ergenis voor de meeste mensen die zich in het verkeer bevinden. Uiteraard wordt deze ergenis nog groter wanneer er ook nog een schade ontstaat. Gelukkig zijn de files de laatste jaren behoorlijk afgenomen, desondanks staan we er nog dagelijks in.

Ongeluk tijdens file

De kans op een ongeluk tijdens de file is behoorlijk groot. Het is dan ook van belang dat u goed oplet. De meeste mensen zijn erg afgeleid, dit komt met name doordat ze zich ergeren en/of het saai vinden. Wanneer men wilt invoegen op een andere strook is de kans groot op een ongeluk met een andere auto. Maar ook een voorbijrazende motor kan in dit geval een ongeluk veroorzaken. Bovendien wilt het ook voorkomen dat de voorbijrazende motor een schrikreactie oplevert bij de autobestuurders en hierdoor meerdere auto’s in een botsing verzeild raken.

Opgelopen schade tijdens file

Of de opgelopen schade tijdens een file vergoedt wordt door de autoverzekering hangt af van uw dekking, maar ook van de aansprakelijkheid. Wanneer de aansprakelijkheid bij uzelf ligt zal de schade van de tegenpartij vergoedt worden en de schade aan uw eigen auto alleen bij een all risk dekking.

Maar wanneer de aansprakelijkheid bij de tegenpartij ligt kunt u ook de schade aan eigen auto verhalen. Desondanks kan het verhalen hiervan een lang en ingewikkeld verhaal zijn. Het is in dit soort gevallen ook handig als u een rechtsbijstandsverzekering heeft afgesloten, zij kunnen u hierbij dan helpen. De kans is ook aanwezig dat u letselschade heeft opgelopen door het ongeluk, bij file ongelukken is de kans op nekklachten bijvoorbeeld aanwezig, maar het kan ook ernstiger zijn. In dit geval is het weer handig dat u een inzittendenverzekering heeft afgesloten, hierdoor hoeft u niet te wachten op een lang en ingewikkeld verhaal omtrent aansprakelijkheid maar kunt u direct de klachten laten behandelen. U heeft bij een inzittendenverzekering namelijk recht op een vergoeding bij letselschade.

admin