Verzekeringsvoorwaarden bij auto te water

Verzekeringsvoorwaarden
Benieuwd naar de voorwaarden van de autoverzekering als de auto te water raakt? Indien er geen sprake is van opzet kunt u gebruik maken van de dekking door een WA Beperkt Casco autoverzekering. Heeft u er wel schuld aan, bijvoorbeeld omdat u een fout maakte? Dan kunt u alleen met een WA Volledig Casco (Allrisk) dekking gebruik maken van de polis. Met een WA autoverzekering heeft u helaas nooit recht op vergoeding van de schade. U bent dan alleen verzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid. Dit betekent dat alleen schade die u toebrengt aan anderen en andere voertuigen tot de dekking behoort.

Alles doen om schade te voorkomen

Het is uiteraard altijd van belang om er alles aan te doen om schade te voorkomen. Zorg er tijdens het parkeren bij water bijvoorbeeld voor dat u gebruik maakt van de handrem op de auto. Dit maakt wegrollen een stuk minder waarschijnlijk. En raakt de auto toch te water? Dan is het, los van de verzekeringsvoorwaarden, van belang om goed te handelen. Zet bijvoorbeeld de binnenverlichting aan. Dat helpt bij de oriƫntatie en maakt het gemakkelijker om de auto terug te vinden. Tip: schakel het contact nooit uit. Dan zijn de elektrische ramen ook niet meer te bedienen.

Maak vervolgens de gordel los, eventueel met het snijgedeelte van een veiligheidshamer. Doe daarna het raam open, zodat u een mogelijkheid heeft om uit de auto te komen. U kunt uzelf op die manier in veiligheid brengen.

Auto niet vol laten lopen

Het is volgens experts een misverstand dat het belangrijk is om de auto eerst helemaal vol te laten lopen. Het is in plaats daarvan belangrijk om zo snel mogelijk een weg naar buiten te zoeken. Eenmaal volgelopen wordt het een stuk lastiger om het raam te openen of in te slaan. Indien u de kans heeft is het beter om er voor die tijd uit te gaan.