Is ruitschade altijd meeverzekerd?

ruitschade-altijd-meeverzekerd
Ruitschade, is die altijd verzekerd? Nee, dat is helaas niet het geval. U zal minimaal een WA Beperkt Casco autoverzekering moeten hebben. Dat heeft te maken met het feit dat de schade aan uw eigen auto ook gedekt moet zijn. Dat is bij een WA autoverzekering niet het geval, waardoor u dan ook geen gebruik kunt maken van een dekking voor ruitschade. Tip: houd er rekening mee dat er vaak sprake is van een eigen risico voor ruitschade. Dat betekent dat u zelf een deel van de kosten dient te betalen. Andersom helpt dit de premie voor de autoverzekering laag te houden. Een dekking zonder eigen risico is vaak wat duurder.

Minimaal een WA Beperkt Casco dekking

Wilt u ruitschade aan de auto meeverzekeren? Zorg er dan voor dat u minimaal een WA Beperkt Casco dekking afsluit. Daarmee zorgt u ervoor dat u goed verzekerd bent, zodat u de kosten niet volledig zelf hoeft te maken op het moment dat er wat aan de hand is. Er kunnen verschillende vormen van ruitschade ontstaan. Het kan dan gaan om een sterretje of een barst in de ruit. In het eerste geval valt dit doorgaans goed te herstellen. Een barst in de ruit is een stuk lastiger, want dan zal de ruit er over het algemeen helemaal uit moeten.

In de meeste gevallen zal de verzekeraar u aangeven waar u terecht kunt om de ruitschade te laten herstellen. Zij maken afspraken met herstelbedrijven, waardoor ze de premie voor de polis laag kunnen houden.

Ruitschade en de schadevrije jaren

Zodra u te maken krijgt met ruitschade kunt u die claimen, zonder dat dit van invloed is op het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd. Dat heeft te maken met het type schade. Dit gebeurt buiten uw schuld om, waardoor de no-claim korting gewoon behouden blijft. U hoeft zich daar dus geen zorgen over te maken zodra u last heeft van ruitschade.