Schadevrije jaren bij ruitschade

ruitschade-jaren
Ruitschade is een veelvoorkomende schade, bijna elke autorijder heeft wel eens een sterretje in zijn voorruit opgelopen. Een sterretje is vrij eenvoudig te repareren, daarom is het ook zo belangrijk dat men dit op tijd laat doen. Want een eenvoudig sterretje kan al snel resulteren in een enorme barst waardoor mogelijk de hele voorruit gerepareerd moet worden. Echter wachten sommige consumenten hier te lang mee doordat er bijvoorbeeld geen volledige vergoeding binnen de autoverzekering plaatsvind of doordat zij denken dat het repareren van ruitschade ten koste gaat van de opgebouwde schadevrije jaren? Maar is dit eigenlijk wel het geval, wat doet ruitschade met de opgebouwde schadevrije jaren?

Gevolgen voor schadevrije jaren

Het claimen van schades heeft doorgaans gezien helaas gevolgen voor de opgebouwde schadevrije jaren van de verzekeringsnemer. Dit betekend wanneer de verzekeringsnemer een schade claimt er een terugval in schadevrije jaren plaatsvind. Het dalen in schadevrije jaren is doorgaans niet positief voor de premie die men moet betalen, deze stijgt hierdoor namelijk.

Echter hoeft u zich bij het claimen van een sterretje geen zorgen te maken over uw schadevrije jaren. Verzekeraars realiseren zich dat ruitschade in principe los staat van de rijvaardigheid van de verzekeringsnemer, iedereen kan dit overkomen. Hierdoor staat het claimen van ruitschade los van de schadevrije jaren.

Direct laten repareren

Bij ruitschade adviseren wij u dit zo spoedig mogelijk te laten repareren, doordat dit al snel een grotere schade kan worden. Bij een beperkt casco of volledig casco autoverzekering valt dit binnen de dekking van de autoverzekering. Wel is er mogelijk een eigen risico, maar dit hoeft niet per definitie het geval te zijn. Bovendien zijn er ook vele autoverzekeraars die juist bij een sterretje geen eigen risico in rekening brengen omdat het vervangen van de ruit veel kostbaarder is.

admin