Vervangend vervoer bij diefstal

Vervangend-vervoer
Auto gestolen en benieuwd of u binnen de autoverzekering aanspraak kunt maken op vervangend vervoer? Dat hangt af van de verzekeraar die u heeft gekozen, net als van het type dekking dat u gebruikt. In grote lijnen geldt dat er met een WA Autoverzekering in ieder geval geen sprake is van dekking. Die dekking is alleen geschikt voor schade aan derden, zowel aan materiƫle zaken als immateriƫle zaken. Gaat het om de eigen auto die is gestolen? Dan heeft u daarvoor minimaal een Beperkt Casco dekking of een Allrisk dekking voor nodig.

Beperkt Casco of Allrisk dekking

Afhankelijk van de verzekeraar kunt u in een aantal gevallen gebruik maken van vervangend vervoer, bij een Beperkt Casco autoverzekering. Dat is lang niet altijd het geval, waardoor het de moeite waard is om goed te kijken naar de polis en uw dekking.

Heeft u een Allrisk autoverzekering? Dan is de kans een stuk groter dat u gebruik kunt maken van vervangend vervoer. Sterker nog, dat is eigenlijk altijd het geval met dit type polis. Toch is het verstandig om daar goed naar te kijken en een vergelijking te maken. Verzekeraars zijn namelijk vrij in de maximale termijn die ze hanteren om vervangend vervoer aan te bieden bij diefstal.

Maximale termijn voor vervangend vervoer bij diefstal

Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid om 20 dagen lang gebruik te maken van vervangend vervoer. Anderen kiezen ervoor om dat te beperken tot maximaal 5 dagen. Binnen die tijd dient u dus zelf voor ander vervoer te zorgen. Verder zijn er verzekeraars die maximaal 1 dag vervangend vervoer vergoeden of die zelfs helemaal geen dekking bieden op het moment dat uw auto is gestolen. Vindt u het belangrijk dat u altijd mobiel bent en er een auto tot uw beschikking staat? Dan is het verstandig om hier kritisch naar de kijken in de polisvoorwaarden. Soms kunt u vervangend vervoer apart meeverzekeren.