Vervangend vervoer autoverzekering

vervangend-vervoer
Indien u schade aan uw voertuig oploopt bestaat het risico dat u helaas niet meer verder kunt rijden met de auto. Indien dit gebeurt bestaat de mogelijkheid dat de verzekeraar een vervangend vervoer regeling heeft waar u kosteloos gebruik van kunt maken. Echter verschillen de voorwaarden voor deze regelingen per autoverzekeraar, dit precieze regelgeving vindt u terug in de polisvoorwaarden.

Schuldige schade

Doorgaans kijken verzekeraars naar de schuldige van de schade om te bepalen of u in aanmerking komt voor vervangend vervoer. Indien u zelf schuldig bent aan de schade bestaat de mogelijkheid dat u niet in aanmerking komt voor vervangend vervoer. Overigens zijn er ook verzekeraars die in alle mogelijke situaties vervangend vervoer bieden, of met uitzondering van een aantal oorzaken. Mocht de tegenpartij schuldig aan de schade zijn, dan kunt u de kosten voor het vervangend vervoer laten vergoeden door de autoverzekering van de tegenpartij. Gedurende de reparatie zullen zij deze kosten namelijk voor uw vergoeden.

Total Loss

Indien uw auto total loss raakt en u een nieuw voertuig aan wilt aanschaffen bent u in de tussentijd niet mobiel. De verzekeraars die een vervangend vervoer regeling aanbieden hanteren doorgaans een periode van 3 tot 4 weken waarin u recht heeft op kosteloos vervangend vervoer. Binnen deze periode heeft u dan de mogelijkheid een nieuwe auto aan te schaffen. Indien de tegenpartij schuldig is en u deze kosten bij hen wilt declareren wordt er bij total loss doorgaans vervangend vervoer gedekt tot maximaal 14 dagen.

In beide gevallen kan het zo zijn dat u een langere tijd nodig heeft om een nieuwe auto aan te schaffen. Mocht dit het geval zijn, dan adviseren wij u contact op te nemen met de verzekeraar. Het kan zijn dat zij deze kosten toch voor een langere periode willen vergoeden.