Vrije reparatiekeuze autoverzekering

vrije-reparatiekeuze-autoverzekering
De vrije reparatiekeuze bij een autoverzekering kan voor u belangrijk zijn. Wanneer u een goede garage om de hoek heeft, dan wilt u waarschijnlijk niet naar een andere plaats om daar een garage te bezoeken voor de reparatie van uw auto. Wanneer u een autoverzekering zonder vrije reparatiekeuze heeft, dan kan het zijn dat u hier wel toe gedwongen wordt wanneer u de kosten vergoed wilt krijgen. Het is namelijk zo dat u de auto dan moet laten maken bij een garage of herstelbedrijf waar uw autoverzekeraar afspraken mee heeft gemaakt. Hierdoor kan het voorkomen dat u verder moet reizen naar een autogarage of herstelbedrijf. Wanneer u dit niet wilt, dan kunt u natuurlijk een autoverzekering met vrije reparatiekeuze afsluiten.

Wat betekent vrije reparatiekeuze?

Vrije reparatiekeuze betekent eigenlijk het hebben van de vrijheid om zelf te kiezen bij welke onderneming u uw auto laat maken in het geval er een reparatie of schadeherstel nodig is. U hoeft bij het maken van uw keuze dan geen rekening te houden met eventuele afspraken tussen uw autoverzekering en autobedrijven. Dit betekent overigens niet dat een polis zonder vrije reparatiekeuze geen goede optie voor u is. In de meeste gevallen is een polis zonder deze vrije reparatiekeuze voordeliger. Het kan zijn dat uw autoverzekeraar afspraken heeft met de autogarage bij u om de hoek. In dit geval kunt u dus de auto vlakbij huis laten maken en toch ook profiteren van het voordeel van een autoverzekering zonder vrije reparatiekeuze.

Let op wijzigingen

We kennen allemaal de jaarlijkse wijzigingen in de zorgverzekeringen. Het ene jaar wordt iets wel vergoed en het volgende jaar niet meer, of andersom. Daarnaast is er het ene jaar nog wel een afspraak met een praktijk en het volgende jaar niet meer, waardoor u de behandelingen ineens niet meer vergoed krijgt. Zo werkt dit ook bij de autoverzekeraars en hun afspraken. Het is dus belangrijk om dit goed in de gaten te houden.