Vrije keuze herstelbedrijf

herstelbedrijf
Bij autoschade adviseren wij u eerst uw polisvoorwaarden door te nemen, over hoe u de autoschade het beste kunt laten afhandelen. Want er is een kans aanwezig dat u geen vrije keuze in herstelbedrijf heeft. Hierdoor loopt u het risico dat wanneer u voor een ander herstelbedrijf kiest een gedeelte van de rekening zelf moet betalen.

Wat is vrije keuze herstelbedrijf

Bijna alle verzekeraars werken met schadesturing. Dat wil zeggen dat zij contracten hebben afgesloten met diverse herstelbedrijven. Deze afspraken zorgen ervoor dat de schades goedkoper gerepareerd kunnen worden bij deze herstelbedrijven. De verzekeraar heeft er dan ook belangen bij dat u daar heengaat voor uw autoschades. Door middel van schadesturing kunnen zij dit beïnvloeden. Zij geven u dan ook geen vrije keuze in herstelbedrijf. Dat wil weer zeggen dat u voor autoschades een afspraak dient te maken met een gecontracteerd schadeherstelbedrijf. Kiest u toch voor een ander herstelbedrijf? Dan heeft u kans dat u een gedeelte zelf moet betalen.

Verzekeraars stimuleren dit door bijvoorbeeld geen eigen risico toe te passen. Daarnaast kan het bij sommige verzekeraars ook voorkomen dat u een extra bedrag aan eigen risico dient te betalen, in sommige gevallen betreft dit maar liefst 500 euro extra. Ook is bij sommige verzekeraars de regel dat er maar 75 procent van de rekening vergoed wordt indien u niet voor een aangesloten herstelbedrijf kiest. Bij enkele verzekeraars kan het ook nog voorkomen dat er helemaal niets vergoed wordt.

Vrije keuze herstelbedrijf belangrijk?

Of dit belangrijk is hangt van uw wensen bij autoschades af. Sommige consumenten vinden het niet belangrijk waar de auto gerepareerd wordt, als deze maar gerepareerd wordt. Maar wilt u echt naar een specifiek schade herstelbedrijf? Dan is het belangrijk om te contoleren of deze aangesloten is of dat u gewoon simpelweg vrije keuze heeft.

admin