Vandalisme en autoverzekering

blogplaatjeHeeft u te maken met vandalisme en wilt u daarvoor gebruik maken van uw autoverzekering? Houd er rekening mee dat het altijd verstandig is om aangifte te doen, al was het maar om aan de verzekeraar aan te tonen dat u hier niet zelf voor verantwoordelijk bent. Bereken daarnaast of het verstandig is de schade te claimen of deze zelf te betalen. De meeste verzekeraars zullen de claim ten koste van uw no-claim korting laten gaan, waardoor u de komende jaren meer premie gaat betalen.

WA en WA beperkt casco verzekering

Heeft u een WA autoverzekering? Dan is vandalisme helaas niet gedekt, aangezien u heeft gekozen voor een autoverzekering waarbij alleen de schade die u toebrengt aan derden gedekt is. Dat neemt niet weg dat het verstandig is om aangifte te doen.

Heeft u een WA beperkt casco dekking? Dan worden sommige vormen van schade gedekt door uw autoverzekering. Over het algemeen is een ingeslagen ruit gedekt, maar kunt u daarnaast een claim indienen voor brandschade (zoals die tijdens en na oud & nieuw) en schade na joyriding of poging tot diefstal. Vergelijk de kosten van de schade altijd met de extra premie die u dient te betalen.

WA volledig casco autoverzekering

Heeft u een WA volledig casco autoverzekering? Dan zal men de schade vergoeden zoals binnen de WA beperkt casco autoverzekering, maar geldt de dekking ook voor schade zoals die als gevolg van een kapot getrapte spiegel of krassen in de lak. Worden uw banden lek gestoken? Ook in dat geval kunt u een beroep doen op uw verzekering, waardoor u er niet zomaar zelf voor hoeft op te draaien. Houd er rekening mee dat het u in ieder geval geld zal kosten, vanwege de reparatie of de hogere premie die u gaat betalen.