Krasschade: wat dekt de autoverzekering?

krasschade
Een diepe kras in de lak: het doet enorme afbreuk aan de uitstraling van de auto en kost helaas een flinke duit om het te laten herstellen. In de meeste gevallen moeten verschillende delen van de carrosserie gespoten worden om kleurverschil te beperken en de krassschade netjes te herstellen. Benieuwd of de autoverzekering de schade dekt? Dat hangt af van het type polis dat u heeft. Bij een WA autoverzekering dekt de polis helaas geen krassschade. U zal de kosten zelf moeten betalen, omdat de dekking zich alleen richt op de schade die u anderen en andere auto’s toebrengt.

Vandalisme binnen de WA Beperkt Casco dekking

Heeft u krasschade bij een WA Beperkt Casco dekking? In sommige gevallen zal de verzekeraar de krassen in de lak vergoeden, in andere gevallen niet. Is er bijvoorbeeld sprake van een ingeslagen ruit en ontstaat er daardoor een kras in de lak of is er sprake van brandschade rondom Oud & Nieuw waardoor er krassen ontstaan? In die gevallen zullen veel van de verzekeraars de schade dekken, net als wanneer de krasschade ontstaat als het gevolg van joyriding of poging tot diefstal.

Allrisk autoverzekering

Wilt u er zeker van zijn dat de krassschade door de verzekeraar wordt gedekt? De Allrisk autoverzekering biedt op dit gebied de meest uitgebreide dekking. Schade door vandalisme aan de auto wordt dan netjes gedekt, hiertoe behoort ook krasschade in de lak. Vooral wanneer het niet goed duidelijk is waardoor de schade is ontstaan is het prettig om hier op terug te kunnen vallen. De verzekeraar zorgt voor de meest uitgebreide dekking op het gebied van krassen en schade.

Tip: indien de krassen door een ander motorvoertuig zijn veroorzaakt kunt u buiten de verzekering om eventueel gebruik maken van het Waarborgfonds Motorverkeer.