Valet Parking en autoverzekering 

valet-parking
Wilt u op of bij Schiphol parkeren en gebruik maken van Valet Parking of gebruikt u dit bij een luxe hotel of restaurant? Dan is het verstandig om op voorhand na te gaan wanneer welke autoverzekering geldt en wie er aansprakelijk is voor welke schade. Over het algemeen beschikken de parkeerbedrijven over een goede verzekering voor de auto’s. Die geldt echter alleen tijdens de rit die zij maken vanaf het punt waar u de auto afgeeft tot aan het parkeerterrein waar ze de auto vervolgens neerzetten. Het is de moeite waard om de aanbieder van Valet Parking hier op voorhand goed naar te vragen, zodat er geen onduidelijkheid ontstaat.

Na afgifte van de auto

Na afgifte van de auto zal de chauffeur daarmee naar het parkeerterrein rijden. Op dat moment kunt u doorgaans rekenen op een autoverzekering door de aanbieder van Valet Parking. De chauffeur zal de auto controleren op eventuele schade en gaat er vervolgens mee naar de parkeerplaats. Schade die onderweg ontstaat zal voor rekening komen van het parkeerbedrijf. Op die manier weet u zeker dat er niet zomaar schade kan ontstaan waar u voor dient te betalen of die u op uw polis dient te claimen.

Schade op het parkeerterrein en diefstal

Dat verandert op het moment dat de chauffeur met uw auto aankomt op het parkeerterrein. Er is sprake van een reguliere parkeersituatie, waardoor u gewoon zelf verantwoordelijk bent voor de schade die er eventueel ontstaat. Net als wanneer u de auto zelf zou parkeren. Houd er dus rekening mee dat de aanbieder van Valet Parking hier vaak geen verzekering voor heeft. Is er sprake van diefstal van de auto vanaf het parkeerterrein van de aanbieder? Ook daarvoor heeft de aanbieder van Valet Parking doorgaans geen verzekering. U kunt daarvoor uw eigen autoverzekering inzetten.