Stormschade en autoverzekering

stormschade-autoverzekering
Dekt mijn verzekering stormschade? U kunt een antwoord op deze vraag krijgen als u nagaat welk type verzekering u momenteel heeft. Als er sprake is van een WA variant dan wordt stormschade niet vergoed. Heeft u echter een WA + beperkt casco of een WA + volledig casco verzekering dan wordt in de meeste gevallen de schade vergoed.

Eigen risico

Als de schade wordt vergoed kunt u wel te maken krijgen met een eigen risico. De hoogte van het eigen risico is per verzekeraar verschillend. Vaak gaat het om een bedrag van 150 of 200 euro. Dit eerste bedrag dient u zelf te betalen. Stel dat de stormschade 800 euro bedraagt en u heeft een eigen risico van 200 euro dan zal de verzekeraar 600 euro uitkeren.

Wanneer spreken we van een storm?

Het melden van een stormschade bij uw verzekeraar is de eerste stap. De verzekeraar zal vervolgens nagaan of er ook daadwerkelijk sprake was van een storm. Officieel is er pas bij windkracht 9 een storm volgens het KNMI. Verzekeraars hanteren een andere regel. Bij windkracht 7 spreken ze al van een storm. Bij windkracht 7 is de kans aanwezig dat er dakpannen losraken of takken afbreken. Ontstaat hierdoor schade aan uw voertuig dan kunt u deze vergoed krijgen.

Risico op stormschade beperken

Het risico op stormschade kunt u zelf verkleinen. Is er sprake van een storm en moet u de weg op? Wellicht kunt u de reis uitstellen tot de wind weer gaat liggen. Daarnaast is het verstandig om uw auto niet op plekken te parkeren waar veel bomen staan. Tijdens een storm is de kans groot op takken die losgerukt worden en naar beneden vallen namelijk. Natuurlijk kunt u stormschade nooit 100% voorkomen, zorg dan ook voor een goede dekking op dit punt als u hiervoor verzekerd wilt zijn.