Afgelopen zomerstorm en autoschade

zelf-rijdende-auto
Afgelopen zaterdag was er een krachtige storm in Nederland, het bleek zelfs de krachtigste zomerstorm te zijn die ooit gemeten is. Deze storm heeft veel schades veroorzaakt, onder andere aan auto’s. Of de autoschade vergoedt wordt hangt af van een aantal factoren.

Windkracht van belang

Om te bepalen of de schade ├╝berhaupt vergoedt kan worden is de windkracht van belang. Wat verzekeraars vergoeden pas vanaf windkracht 7 de stormschade. Afgelopen zaterdag was dit zeker aan de orde, mocht u schade opgelopen hebben kunt u wellicht een beroep doen op de autoverzekering. Uiteraard dient de stormschade wel binnen uw dekking van de autoverzekering te vallen.

Autoverzekering

Op het nieuws was te zien dat er afgelopen zaterdag veel auto’s beschadigd waren. Dit kwam met name door omgewaaide bomen en/of afgebroken takken die tegen auto’s aan vlogen. Wanneer u alleen een WA dekking heeft bent u helaas niet tegen de stormschade gedekt en zullen de kosten voor reparatie voor uw eigen rekening zijn. Bij de WA beperkt casco en volledig casco dekking bent u hier wel voor verzekerd. Mogelijk wordt er door de verzekeraar wel een eigen risico in rekening gebracht. Check hiervoor de voorwaarden, mogelijk betaald u alleen eigen risico wanneer u voor een niet gecontracteerd schadeherstelbedrijf kiest.

Claimen

Indien u van plan bent de stormschade op de autoverzekering te claimen dan dient u hier altijd zo snel mogelijk melding van te maken. Schijf indien u hiervan de hoogte bent het tijdstip van de schade op zodat de verzekeraar bij twijfel kan bepalen of er een storm aanwezig was op dat moment. Handig is ook dat u foto’s maakt, zodat de verzekeraar kan zien dat de schade werkelijk door de storm veroorzaakt is. In enkele gevallen komt de verzekeraar persoonlijk langs om de schade te beoordelen.

admin