Hagelschade en autoverzekering

hagel-schade
Helaas kan het voorkomen dat een hagelbui flinke schade aan uw auto veroorzaakt. Ondanks dat deze buien vaak maar kort duren, kan de schade behoorlijk groot zijn. Er kunnen diverse deuken en dergelijke optreden. Waar vroeger de autoherstelbedrijven de auto opnieuw over moesten spuiten, is dit hedendaags gelukkig niet meer nodig. Er zijn namelijk diverse technieken waarbij de deuken uit de auto gehaald kunnen worden zonder dat hierbij de lak beschadigd. Hierdoor zijn de kosten van de reparatie dan ook voordeliger geworden, maar ondanks dat kunnen deze kosten te hoog zijn en wilt u dit wellicht claimen bij de autoverzekering. Maar hoe zit dat nou eigenlijk met hagelschade en de autoverzekering?

Hagelschade claimen

Of u hagelschade kunt claimen bij de autoverzekering is afhankelijk van de dekkingsvorm die u voor uw auto heeft afgesloten. Betreft dit een WA dekking dan valt dit helaas niet onder uw dekking, gezien deze geen dekking biedt aan het eigen voertuig. Bij een WA beperkt casco en volledig casco kunt u wel uitgaan van een dekking wat betreft hagelschade.

Het is handig om eerst foto’s te maken van uw auto waarop de schade goed zichtbaar is. Indien het nog mogelijk is kunt u ook foto’s maken van de neergevallen hagelstenen zodat de verzekeraar de omvang hiervan kan zien. Uw verzekeraar kan uw vervolgens precies vertellen hoe de procedure van de claim is en eventueel waar u de auto kunt laten repareren.

Eigen risico

Ondanks dat hagelschade binnen de dekking van uw autoverzekering valt kan het voorkomen dat er wel een eigen risico geldt. Dit eigen risico is het bedrag wat u zelf moet betalen en de rest wordt bijgelegd door de autoverzekeraar. Bij sommige autoverzekeraars hoeft u dit bedrag niet zelf te betalen als u kiest voor een schadeherstelbedrijf naar keuze van de autoverzekeraar, houdt hier dan ook goed rekening mee.