Slipcursus en autoverzekering


Bent u benieuwd wat een slipcursus en een autoverzekering met elkaar te maken hebben? In principe heeft het er ook niets mee te maken, behalve dat door het volgen van een slipcursus de premie van de autoverzekering behoorlijk goedkoper kan worden. Dit geldt vooral voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar, zij betalen doorgaans ook veel meer premie dan andere doelgroepen.

Risico’s voor verzekeraars

Vooral jongeren tussen de 18 en 25 jaar worden door verzekeraars gezien als een groot risico. Dit komt omdat jongeren statistisch gezien vier keer zoveel betrokken raken bij een auto ongeluk. Het grootste gedeelte hiervan is bij mannen tussen de 18 en 24 jaar. Doordat dit een groter risico voor verzekeraars is vragen de verzekeraars ook meer premie aan deze doelgroep.

Echter is gebleken dat het volgen van een slipcursus succesvol is, verzekeraars hebben dit de afgelopen jaren getest. Zij hebben jonge bestuurders deel laten nemen aan de slipcursus van Trails. De volgers van een slipcursus hebben 25 procent minder schade veroorzaakt dan jongeren die geen slipcursus hebben gevolgd. Hierdoor wordt het risico voor de verzekeraar dan ook flink verlaagd voor de jongeren die deelnemen aan een slipcursus.

Goedkopere autoverzekering

Doordat gebleken is dat een slipcursus minder ongelukken veroorzaakt geven de verzekeraars een behoorlijke premieverlaging. Dit kan maar liefst 150 euro per jaar schelen op de autoverzekering. Het volgen van een slipcursus is dus niet alleen van belang voor uw eigen veiligheid, maar kan ook belangrijk zijn voor het verlagen van uw premie voor de autoverzekering. Bovendien zijn er diverse verzekeraars die een slipcursus kosteloos aan jongeren aanbieden. In dit geval adviseren wij u zeker mee te doen, gezien u het zelf niets kost, maar wel een betere veiligheid oplevert met een goedkopere premie!