Schade auto steenmarter

schade-auto-steenmarter
Steenmarters kunnen schade aan uw auto aanrichten. Wanneer u aan een bosrand woont of de auto in een dergelijke omgeving parkeert heeft u een kans dat u hiermee te maken krijgt. Kabels met visolie zijn het doelwit en hier kunnen zij komen via de onderkant van de auto, via de onderkant kan de motorruimte betreed worden. Nieuwere en duurdere auto’s zijn hier doorgaans beter tegen beschermd gezien de motorruimte beter afgeschermd is Echter maakt dit de kans op schade door een steenmarter lager, maar niet uitgesloten. De steenmarter probeert met zijn scherpe tandjes de kabels te eten en door het gebijt kunnen behoorlijk wat kabels kapot gaan.

Schade door steenmarter en dekking autoverzekering

Op de vraag of de schade die door een steenmarter is aangericht vergoedt wordt door de autoverzekering valt niet een eenduidig antwoord te geven. Wanneer u enkel een WA dekking heeft dan is het antwoord sowieso nee. De beperkt casco en volledig casco dekking dekken wel bepaalde schades aan de eigen auto, of de schade van een steenmarter hier onder valt is bij vele verzekeraars onduidelijk. Bovendien staat dit doorgaans ook niet in de voorwaarden vermeld, u kunt met uw verzekeraar contact opnemen om deze vraag te stellen.

Schade zelf betalen

Mocht de schade wel binnen de dekking van de autoverzekering vallen, dan kunt u er alsnog voor kiezen om de schade eventueel zelf te betalen en niet te claimen. Want wanneer u een schade claimt gaat u een hogere premie betalen doordat u terugvalt in schadevrije jaren. Het is dan ook meestal voordeliger om zelf de kosten van de reparatie te betalen, zeker doordat schades door steenmarters niet super kostbaar zijn. U kunt de vraag ook bij uw verzekeraar neerleggen, deze kan voor u berekenen wat voordeliger is.