Rijgedrag en autoverzekering

rijgedrag-en-autoverzekering
Staat het rijgedrag met een autoverzekering in verband? Dit is eigenlijk afhankelijk van uw autoverzekering. Voorheen waren er geen polissen die het rijgedrag meenamen in overwegingen, zoals bijvoorbeeld het bepalen van het premiebedrag. Echter, er is nu een nieuwe trend aan het ontstaan onder de polissen en dat is de autoverzekering die wel rekening houdt met het rijgedrag. Voor mensen die een heel nette en verantwoordelijke rijstijl hebben kan dit zeer aantrekkelijk zijn.

Hoe werkt de autoverzekering op basis van rijgedrag?

Er zijn op dit moment twee mogelijkheden als het gaat om de autoverzekering die het rijgedrag meeweegt in het bepalen van de premiebedragen. Op de eerste plaats kan er worden gewerkt met een speciale app op de smartphone. Deze app registreert het rijgedrag en geeft de gegevens door aan de verzekeraar. De tweede optie is het laten plaatsen van een speciale stekker in de auto die de gegevens opneemt en doorgeeft. In januari 2016 waren er nog slechts twee autoverzekeraars die deze vorm van verzekeren aanbieden, echter, naar verwachting zullen dit er snel meer worden. Er wordt gemeten waar u rijdt, hoe hard u rijdt, hoe u optrekt en hoe u remt. Kortom, alles wordt geregistreerd en bekeken door de autoverzekeraar.

Punten verdienen met het rijgedrag

Het idee is dat u punten gaat verdienen door goed en verantwoordelijk rijgedrag te vertonen. Er wordt per kwartaal of per jaar bekeken hoe u rijdt. Wanneer u een voldoende scoort volgens de standaarden van de autoverzekering, dan krijgt u punten. Deze punten kunnen weer worden omgezet in een korting op de maandpremie. Wie netjes rijdt kan dus op deze wijze een leuk bedrag besparen op de maandpremie. Echter, wanneer u onvoldoendes scoort, dan gaat dit natuurlijk wel weer ten koste van dat aantrekkelijke premiebedrag.