ANWB komt met nieuwe rijgedrag-polis

anwb-rijgedrag-polis
ANWB presenteert de Veilig Rijden Autoverzekering. Het is een polis waarbij verzekerden een speciale stick ontvangen. Deze stick meet het rijgedrag en geeft daarmee aan in hoeverre er sprake is van gevaarlijke situaties of juist een veilige rijstijl. Een veilige rijstijl leidt tot een lagere premie en helpt verzekerden daarmee op de kosten te besparen. Daarnaast is er binnen de polis een speciale app beschikbaar. Deze geeft de bestuurders tips om hun rijgedrag veiliger te maken.

30% goedkopere premie bij ANWB

ANWB gebruikt de stick en de app om het rijgedrag van bestuurders in kaart te brengen. Naarmate de leden van de verzekeraar veiliger rijden kunnen zij rekenen op meer korting. Iedereen die de verzekering afsluit krijgt standaard 10% korting op de premie. Laten zij zien dat ze veilig rijden en geeft ook de stick met de app dit aan? Dan is het mogelijk om meer korting te verdienen. Dit kan oplopen tot 30% van de premie, waarmee ANWB op een nieuwe manier veilig rijgedrag wil stimuleren.
Het gaat om een korting bovenop de standaard no-claimkorting waarvan al sprake is. Dat betekent dat bestuurders die veilig rijden met de ANWB polis voor een goedkope autoverzekering kunnen zorgen.

Tips voor veiliger rijgedrag

De ANWB is er niet alleen op uit om bestuurders die veilig rijden te belonen met een korting op de premie. Daarnaast verschijnen er in de app handige tips om veiliger te rijden en het risico op een ongeval te verkleinen. Dat is uiteindelijk natuurlijk in het voordeel van de verzekeraar, maar helpt in eerste instantie vooral de bestuurder. Door meer inzicht te krijgen in ons eigen rijgedrag kunnen we onszelf verbeteren. De kans is groot dat de ANWB polis navolging zal krijgen bij andere verzekeraars die al langere tijd met dergelijke technieken bezig zijn.