Profiteren van no-claim korting ouders bij ANWB

claim-profiteren
Jongeren betalen altijd veel meer premie dan gemiddeld voor de autoverzekering. Dit komt doordat leeftijd een bepalende rol is in de opbouw van de premie, maar daarnaast kunnen zij ook nog niet profiteren van no-claim korting doordat er geen schadevrije jaren zijn opgebouwd. De ANWB heeft hier een goede oplossing voor, jongeren mogen namelijk bijgeschreven worden op de polis van hun ouders, mits deze uiteraard ook bij de ANWB loopt.

Voordelen

Het voordeel van bijgeschreven worden op de autoverzekering van de ouders is dat dezelfde no-claim korting in rekening wordt gebracht. Indien de ouders schadevrije jaren hebben kan deze korting bij de ANWB oplopen tot 80 procent. Maar daarnaast bouwen de jongeren zelf ook schadevrije jaren op, zodat zij no-claim korting gaan opbouwen voor de toekomst. Jongeren tussen de 17 en 25 jaar kunnen profiteren van deze regeling. Indien uw kind al vanaf zijn 17e of 18e levensjaar bijgeschreven wordt op uw polis tot zijn of haar 25ste levensjaar dan hebben zij al bijna de volledige no-claim korting opgebouwd. Bij de ANWB krijgt u bij 8 schadevrije jaren namelijk al 80 procent no-claim korting. In feite profiteren jongeren op deze manier eerst van de no-claim korting van de ouders en daarna van hun eigen door de opgebouwde schadevrije jaren in deze periode.

Voorwaarden

Om gebruik te kunnen maken van deze regeling van de ANWB zijn er wel een aantal voorwaarden. Uw kind dient minimaal 17 jaar en maximaal 26 jaar oud te zijn. Bovendien dient het kind in het bezit te zijn van een rijbewijs. De ouders dienen een autoverzekering polis bij de ANWB te hebben en de opbouw van schadevrije jaren voor het kind beginnen zodra het kind bijgeschreven is op de polis.

Nog een belangrijke voorwaarde waar men rekening mee dient te houden zijn eventuele schades. Want als het kind een schade veroorzaakt en deze geclaimd wordt zal de no-claim korting van het kind verlaagt in de toekomst. Bovendien wordt ook de no-claim korting van de ouder verlaagt.

admin