Premie termijnen van de autoverzekering

termijnen autoverzekering

Voor een autoverzekering dient u geld te betalen, dit wordt aangeduid in de premie. De premie wordt doorgaans maandelijks geïncasseerd, echter is het bij de meeste verzekeraars mogelijk te kiezen voor andere premie termijnen. Hierdoor hoeft u niet maandelijks af te dragen, maar bijvoorbeeld per jaar.

Per maand of per jaar?

Doorgaans kiezen de meeste consumenten ervoor de premie per maand te betalen, gezien ze niet in één keer een groot bedrag willen betalen of hier niet de mogelijkheid toe hebben. Echter is het waarschijnlijk wel zo dat u hierdoor op jaarbasis meer premie heeft afgedragen, gezien de meeste verzekeraars een korting geven indien u uw premie per jaar betaald.

Daarom is het vaak voordeliger dat u de premie per jaar afdraagt. Nadeel is wel dat u het gehele bedrag in één keer dient te betalen. Niet alle verzekeraars geven korting indien u de premie jaarlijks afdraagt. Indien dit het geval is doet u er verstandiger niet jaarlijks te betalen, maar dit bedrag op een spaarrekening te zetten zodat u rente over het geld ontvangt.

Andere termijnen

Naast de maandelijkse en jaarlijkse premie termijn, is het bij sommige verzekeraars mogelijk de premie per kwartaal of per half jaar te betalen. Ook hier is het verschillend per verzekeraar of hier kortingen voor berekend worden. Indien er kortingen worden geboden is dit zeker de moeite waard om over na te denken, anders kunt u liever zelf gaan sparen en rente vangen.

Veranderen van termijn

Indien u voor een langere termijn heeft gekozen en dit wilt veranderen dient u dit op tijd door te geven. Anders loopt u het risico dat de verzekeraar weer bijvoorbeeld het jaarlijkse bedrag wilt ontvangen.