Premie jongeren

jongeren
Jongeren vanaf 18 jaar kunnen een auto aanschaffen, wat we hedendaags steeds meer zien. Voor deze auto is een verzekering nodig. Echter betalen jongeren doorgaans de hoofdprijs, de premie voor jongeren is namelijk vele malen hoger dan voor andere doelgroepen.

Risico doelgroep

Bij een verzekeringsaanvraag bepaalt de verzekeraar hoeveel risico zij met u denken te lopen en baseren op onder andere dit gegeven uw premie. Jongeren hebben nog weinig rij ervaring waardoor de kans op ongelukken groter wordt. Bovendien staan ze er bekend om dat ze nog wel eens wat roekeloos kunnen rijden wat de kansen op ongelukken ook behoorlijk vergroot. Dit is dan ook 1 van de redenen waardoor de premie voor jongeren behoorlijk veel hoger is. Zeker wanneer een relatief jong persoon voor een dure snelle auto gaat zal dit behoorlijk merkbaar zijn.

Geen schadevrije jaren

Veel autorijders hebben schadevrije jaren opgebouwd waardoor de premie omlaag gaat door middel van no-claim korting. Deze korting kan in sommige gevallen maar liefst 85 procent bedragen. Jongeren hebben deze schadevrije jaren niet, zij zullen dan ook geen korting op de premie krijgen. Uiteraard wanneer zij zelf schadevrije jaren opbouwen zullen zij in de toekomst wel kunnen profiteren van een no-claim korting. Echter gaat dit met stapjes, het duurt dus enige tijd voordat zij volop hiervan kunnen profiteren.

Vergelijken

Voor elke doelgroep is het interessant om te vergelijken, gezien de premie in vele gevallen gewoon vele malen lager kan zijn. Bovendien hoeft dit niet per definitie tegen slechtere voorwaarden te zijn, deze kunnen er in principe ook nog op voorruit gaan. Maar zeker voor jongeren is vergelijken verstandig. Zij betalen al de hoofdprijs aan premie, maar het verschil tussen de ene en de andere verzekeraar kan behoorlijk zijn. Zij profiteren jongeren toch nog enigszins van de laagste maandelijkse kosten, bovendien heeft deze doelgroep vanwege studies en dergelijk vaak ook niet veel te besteden.