Pechhulp dekking en autoverzekering

blogplaatjeBent u van plan om een nieuwe autoverzekering af te sluiten en heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid een module voor pechhulp mee te nemen? Dit is een aanvulling op de reguliere dekking, aangezien het bij de meeste verzekeraars geen deel uitmaakt van de reguliere polis. U kunt de pechhulp dekking binnen uw autoverzekering afsluiten om ervoor te zorgen dat u er niet alleen voor komt te staan, op het moment dat uw auto het niet meer doet. Bovendien kunt u hoge kosten voorkomen, bijvoorbeeld voor het wegslepen van uw auto door een garage uit de buurt.

Hulp bij pech

Wilt u graag hulp bij pech, bijvoorbeeld omdat u veel onderweg bent en u zelf helaas niet zo handig bent met de auto? Dan is het verstandig om een vorm van pechhulp dekking binnen uw autoverzekering af te sluiten. Houd er echter rekening mee dat dit op een aantal verschillende manieren kan. U kunt de aanvullende dekking aan uw autoverzekering toevoegen, u kunt een regeling treffen bij uw garage of dealer, of u heeft de mogelijkheid om pechhulp dekking af te sluiten bij de ANWB of Route Mobiel. Vergelijk de verschillende kosten en dekkingen, om tot een goede keuze te komen.

Pechhulp dekking in het buitenland

Denk in ieder geval na over pechhulp dekking in het buitenland, aangezien het daar vaak minder gemakkelijk is om eventuele problemen zelf op te lossen. Spreekt u voldoende Frans, Spaans of Duits om aan te geven wat er aan de hand is en uw auto te laten repareren?

Wat doet u met de situatie wanneer u op doorreis bent en de auto niet zomaar op korte termijn gerepareerd kan worden? Een pechhulp dekking in het buitenland is vaak een slimme keuze, dus zet de voordelen hiervan goed af tegen de extra premie die de dekking met zich meebrengt.