Dekking pechhulp buiten de EU

pechhulp
Benieuwd naar de dekking van pechhulp buiten de EU? De normale pakketten gelden alleen voor Nederland en eventueel voor Europa. Om ook daar buiten gebruik te maken van de dekking is er een speciaal pakket benodigd. Over het algemeen zullen de aanbieders van pechhulp aangeven in welke landen en gebieden het mogelijk is om daar gebruik van te maken. Met name in landen zoals de Verenigde Staten, Australiƫ en op Curacao is het vaak lastig om de volledige pechhulp te kunnen afnemen. Er is dan bijvoorbeeld dekking voor sleutelhulp en sleephulp, om de grootste problemen voor te kunnen zijn.

Dekking buiten Europa

De dekking buiten Europa is lastig. Het gaat om een groot deel van de wereld, waar het niet altijd lukt om samen te werken met lokale partners. Dat betekent dat de aanbieders van pechhulp niet zomaar kunnen garanderen dat ze snel ter plaatse kunnen zijn en de problemen kunnen oplossen. Aan de andere kant is het soms ook lastig om voldoende garages te vinden, die reparaties uit kunnen voeren. Kijk bij de pechhulp buiten Europa dus kritisch naar de dekking die er geboden wordt. In de specifieke landen en gebieden. In sommige gevallen gaat het om sleutel- en sleephulp. Terwijl het bijvoorbeeld in Turkije, op de Canarische Eilanden en in Marokko wel mogelijk is om gebruik te maken van een meer uitgebreide dekking.

Sleutelhulp en toegezonden onderdelen

De dekking voor pechhulp buiten de EU kan bestaan uit een aantal verschillende onderdelen. Het gaat vaak om sleutelhulp en sleephulp. Dat betekent dat de auto in ieder geval weggesleept kan worden en dat de grootste problemen kunnen worden aangepakt.

Een meer uitgebreide dekking houdt ook hulp bij repatriƫring, invoer en het vinden van een garage in. Dat lukt niet altijd. Er kan wel sprake zijn van toegezonden onderdelen, om daar ter plaatse mee verder te kunnen.