Oververzekerd?

oververzekerd
U heeft er vast weleens van gehoord of over gelezen, oververzekeren. Het blijkt dat veel Nederlanders hier niet vaak bij stil staan en daardoor ook oververzekerd zijn. Het is ook geen leuke taak om dit allemaal uit te zoeken, toch kan het moeite lonen en kan het u flink in de kosten schelen. Ook bij de autoverzekering zijn er extra modules die u af kunt sluiten, denk hierbij bijvoorbeeld aan de rechtsbijstand voor verkeer of extra dekking in het buitenland.

Ga, alvorens u extra modules afsluit na welke verzekeringen u al heeft. U kunt hierbij de volgende verzekeringen onder de loep nemen: reisverzekering, zorgverzekering en de inboedelverzekering. Op het polisblad dient ook vermeld te staan welke aanvullende modules u heeft afgesloten. Ga deze zorgvuldig na om zo oververzekeren te voorkomen.

Overlapping van modules

Het blijkt ook dat er regelmatig overlapping plaats vindt met aanvullende modules voor de autoverzekering. Men sluit dan zowel de ‘schade inzittendeverzekering’ en de ‘ongevalleninzittendeverzekering’ af terwijl deze twee elkaar grotendeels overlappen. Er zit wel degelijk een verschil in de twee maar het is niet nuttig om ze beide af te sluiten.

Pechhulp

Ook kiezen veel mensen voor pechhulp bij het afsluiten van de autoverzekering. Bekijk echter wel of u geen lid bent van de ANWB, u heeft dan immers al pechhulp. Tegenwoordig zien we ook dat veel autodealers pechhulp aanbieden, bekijk dit dus goed!

Tips?

Het is raadzaam om eens een lijst te maken met alle verzekeringen en aanvullende verzekeringen die u heeft. Deze lijst hoeft in principe maar 1 keer samengesteld te worden en kan telkens worden aangevuld/veranderd indien u weer een nieuwe verzekering afsluit. Leg deze lijst op een zorgvuldig gekozen plek waardoor u deze altijd gemakkelijk kunt raadplegen.

Op deze manier zorgt u ervoor dat de drempel minder hoog is. U hoeft immers niet elke keer uw polisbladen op te zoeken om te kijken waarvoor u nou ook alweer verzekerd bent.