Autovakantie en autoverzekering

autovakantie-verzekering
Het mooie weer begint weer en de vakantie’s staan voor de deur! Veel mensen kiezen ervoor om jaarlijks met de auto op vakantie te gaan, zowel binnen Nederland als naar het buitenland.

Zorg voordat u op vakantie gaat voor een goede voorbereiding als het gaat om uw auto. Uiteraard is het belangrijk om jaarlijks onderhoud te doen, denk hierbij aan het vervangen van oliƫn of het vervangen van uw banden. Er zijn enkele aanbieders die een autoverzekering aanbieden i.c.m. leuke kortingen als het gaat om onderhoud of de APK. Zo heeft FBTO op het moment van schrijven dergelijke acties.

Autoverzekering en vakantie

Indien u naar het buitenland op vakantie gaat met de auto is het van belang om de voorwaarden van uw autoverzekering goed na te kijken op eventuele dekking in het buitenland. Ook is het verstandig om de voorwaarden goed na te kijken indien u al zeker weet dat u dekking heeft in het buitenland, er kunnen namelijk uitzonderingen inzitten voor bepaalde situaties.

Denk ook na over eventueel vervangend vervoer in het buitenland. U wilt immers niet zonder vervoer komen te zitten als u met de auto op vakantie bent, deze wordt dan ook vaak gebruikt voor tripjes en dergelijke. Indien u geen dekking heeft in het buitenland is het raadzaam hier een extra module voor af te sluiten, dit kan gewoon bij de meeste verzekeraars.

Heeft u al een reisverzekering?

Let goed op voor dubbele dekkingen indien u ook een reisverzekering heeft. U wilt immers niet nog eens betalen voor diensten waarvoor u toch al gedekt bent en welke u al betaald heeft. Het is dus raadzaam om deze polissen naast elkaar te leggen, zo wordt er duidelijk wat wel en niet gedekt is, ook vallen eventuele dubbele dekkingen sneller op.