Bent u dubbel verzekerd?

Dubbelverzekerd
Veel mensen zijn dubbel verzekerd zonder dat ze het weten. Diverse modules komen in verschillende verzekeringen naar voren. Neem bijvoorbeeld een rechtsbijstandsverzekering, deze wordt vaak afgesloten bij een autoverzekering, echter sluit men deze ook vaak af wanneer zij bij een tussenpersoon een collectief pakket afsluiten voor de inboedel, opstal en dergelijke. Tussenpersoon bieden de rechtsbijstandverzekering vaak aan in dergelijke pakketten als zijnde een collectief.

Het is niet nodig om te zeggen dat dubbel verzekeren zonde van het geld is! U heeft immers al dekking, waarom zou u nog eens dezelfde dekking afsluiten? Bekijk hierom voordat u een verzekering afsluit de polissen van uw huidige verzekeringen, u kunt hierdoor voorkomen dat u modules selecteert waarvoor u al gedekt bent.

Reisverzekering

Dubbel verzekeren komt ook erg vaak voor bij het afsluiten van een reisverzekering. Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor dekking in het buitenland, terwijl ze dit dan ook in de autoverzekering hebben meeverzekerd. Eventueel biedt de ANWB ook nog dekking in het buitenland, neem hierom ook de voorwaarden mee van uw schadehulp, hier staat alle benodigde informatie in omtrent dekking in zowel buiten als binnenland.

Schadehulp

Veel verzekeraars bieden bij hun autoverzekering tevens schadehulp aan. Deze is dan optioneel af te sluiten voor enkele euro’s per maand. Zo heeft OHRA een pechhulp module voor enkele euro’s. Indien u lid bent van de ANWB is het zonde deze module af te sluiten bij OHRA.

Hoe voorkomen?

Zodra u een verzekering afsluit dient u te allen tijden na te gaan welke verzekeringen (ook aanvullende) u al heeft. Het is handig om van te voren een lijst te maken van de verzekeringen plus de daarbij behorende afgesloten modules zodat u hier een overzicht van heeft. Als u deze lijst behoudt, scheelt het u de volgende keer weer!