Parkeerschade voorkomen tips

Parkeerschade
Parkeerschade voorkomen, zodat u de auto netjes kunt houden? Deukjes van tijdens het parkeren, het is een van de meest voorkomende vorm van schade. Met een paar handige tips kunt u het risico daarop gelukkig een stuk kleiner maken. Om te voorkomen dat u de auto uit moet laten deuken of dat u die zelfs moet laten spuiten. Een dure aangelegenheid, waarvoor alleen met een Allrisk autoverzekering eventueel dekking bestaat.

Spiegels inklappen en goed verlicht parkeren

Het is eenmaal geparkeerd verstandig om de spiegels van de auto in te klappen. Die steken lelijk uit, ten opzichte van de rest van de zijkant van de auto. Dat betekent dat andere auto’s er relatief gemakkelijk tegenaan zullen rijden of dat fietsers er achter kunnen blijven hangen. Twee belangrijke oorzaken van schade, die u kunt voorkomen door de spiegels in te klappen. Veel moderne auto’s doen dat automatisch, om schade te voorkomen en strakker te kunnen parkeren.

Een tweede tip? Het is verstandig om de auto goed verlicht te parkeren. Dat maakt de auto beter zichtbaar en minder aantrekkelijk voor inbrekers. Bovendien zullen anderen beter opletten als ze zich in het licht bevinden. Waardoor de deuren van andere auto’s iets minder ver open gaan en u minder risico loopt op schade.

Niet op de hoek van de straat en liever naast een paal

Verder is het verstandig om de auto in ieder geval niet op de hoek van de straat te parkeren. Op die hoek loopt u namelijk het risico dat andere auto’s de bocht iets te krap nemen. Waardoor er lelijke vegen of krassen op de auto en de bumper ontstaan, die u er niet zomaar af kunt krijgen. En parkeren in een garage? Kies bij voorkeur een plek naast een paal. Die voorkomt immers dat andere auto’s de deur open kunnen klappen, tegen de deur van uw auto aan.